Trailertræning

Det sværeste for en hest er utvivlsomt at gå ind i en hule på fire hjul og derefter blive lukket inde i den for at køre en bumpet tur i laang tid. Heste er af sig selv klaustrofobiske og at blive mast sådan på alle sider i en trailer er noget af det sværeste de kan møde. Derfor vil de ofte udtrykke sig med alle midler foran en trailer, hvilket kan være ret spændende.

Hesten kan lære at selv om det er utrygt at gå ind i en trailer kan den altid komme ud igen, altid. Det er på denne måde den finder fortrolighed i forhold til traileren. Først og fremmest er det vigtigt at være fair, at kunne aflæse hesten og lade være med at presse en hest, der allerede forsøger at løse opgaven.

 

Der er meget mere i trailertræning og mange flere elementer man skal være opmærksom på. Derfor kan være en fordel med en person som har prøvet at læsse på denne måde før til at komme og hjælpe dig. Målet er at få hesten op i traileren hvor den er med, både fysisk, psykisk og emotionelt. Hvor det er dens egen ide. 

Når dette kapitel er overstået kan man bruge traileren som det mest fantastisk legetøj til hesten.  At læsse i trailer skal også være sjovt og en leg i stedet for at hele tiden fokusere på at få hesten ind i den, så man kan køre. Det er måden og attituden man læsser med der har stor betydning. Har du leget med din hest og trailer?