Undervisning

Undervisning

Det er vigtigt for mig som underviser at både du og din hest får en god oplevelse og at i lærer noget. At lære kan tage tid både for hest og menneske, nogle gange stikker man sig på en torn, men det kan være vejen videre til et tættere samarbejde med hesten. Jeg kan tilbyde undervisning af dig og din hest inden for flere forskellige områder, blandt andet:

Arbejdet fra jorden: I jordarbejdet bliver grundstenene til alt arbejde med din hest lagt, hvad enten det er for senere at tage det med op på ryggen eller for at tilvænne din hest til “farlige” ting, gøre den mere sensitiv for dine hjælpere og meget mere. Vi arbejder på at få et partnerskab med din hest og alt kommunikation vil ske venligt og uden aggressioner. Du kan lære at få en forståelse for din hests karakter og hvordan man kommunikerer med den med små signaler.

Ridning:  I ridningen tager vi jordarbejdet med op på ryggen af hesten. Vi kan arbejde med tøjleføring, ben, sæde, balance, fokus m.m. Også i ridningen vil vi fokusere på equipagens kommunikation, harmoni og adfærd.

Trailertræning: Har du problemer med at få din hest i trailer og har du lyst til at lære den at gå op selv? Her er målet at få en stabil læsningssituation for fremtiden. Trailertræningen sker i hestens eget tempo og derfor må du sætte tid af til det. Jeg hjælper gerne med træning, træningsplan og gode trailervaner. Du kan læse lidt om trailertræning, under artikler.

Angst for ridning: Angst og ridning er en uheldig kombination, men ved at arbejde med rytterens angst i små bidder og samtidigt få en bredere forståelse for hesten, kan vi langsomt komme ”op på hesten” igen. Der er desværre ingen mirakelkure men dette kræver en viljestyrke til at komme videre og indføling med hvornår “det er ok” at gå til næste skridt. I disse lektioner tager vi udgangspunkt i rytteren og hestens samspil, fra jorden af til en start. Du vil som rytter få en række værktøjer i rygsækken som øger din sikkerhed og fortrolighed med hesten. Det er til enhver tid dig selv der afgør næste skridt ud af comfortzonen.

Problemløsning: Der eksisterer jo egentlig ikke nogen problemheste, men nogle gange kan der være noget som ikke er så hensigtsmæssigt når hesten er forudbestemt for at have en opgave, som ridehest, kørehest, springhest osv. Ved at indarbejde nye vaner, både for hest og menneske er der mulighed for at opgaven kan løses og ofte til det bedre. Har du et problem som du har gået og tumlet med så skriv til mig på  E-mail laerke@www.hestepaedagogen.dk og lad os få en snak om det. En god fingerregel inden du kontakter mig, er at kunne udelukke fysiske skader eller smerte.

Problemløsning kunne f.eks. handle om:

  • Din hest møver ind i dig.
  • Hesten vil ikke stå stille ved opsidning
  • Hesten vil ikke hentes på folden