Timing

Timing betyder rigtigt meget når vi er sammen med vores hest og den skal lære noget. Der er flere delelementer i et øjeblik, som kan beskrives sådan her:

For tidligt – Lige før – Perfekt Timing – Lige efter – For sent.

Det er vigtigt at vi er tydelige i vores kommunikation med hesten, så jo mere præcise vi er jo bedre. F.eks. hvis vi skal have hesten til at bakke et skridt baglæns, så er det vigtigt at give slip i det hesten gør det rigtige. Vi lægger gradvist et pres i grimen, når hesten så lægger sin vægt bagud for at bakke, slipper vi presset med det samme. Er vores timing skæv og vi slipper presset for tidligt, når hesten f.eks. selv lægger et modpres mod grimen, så lærer vi hesten at det er rigtigt og den bliver tungere at flytte rundt på.

At have en god timing kræver rigtigt meget øvelse. Forestil dig hvor mange gange bjørnen her må øve sig i at fange laks! Det er nu ikke fordi vi skal fange noget som helst, tværtimod. Efterhånden som du bliver dygtigere til at aflæse hesten, vil din timing justere efter det. Nogle gange kan det være helt fint at være eftergivende en lille smule forsinket mens andre gange fokuserer du på hestens attitude, frem for en fysisk bevægelse.